Een ECOfencing tuinomheining bestaat uit verschillende elementen. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Sommige onderdelen zijn niet altijd nodig en staan als optioneel aangeduid. De plaatsingswijze gaat bepalen welke onderdelen er nodig zijn. Er zijn twee mogelijke plaatsingsmethodes: in de losse grond en op een verharde ondergrond. Voor beide methodes hebben we de noodzakelijke onderdelen opgesomd:
Plaatsing in de losse grond
Plaatsing op verharde ondergrond
De palen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen: 150cm, 180cm, 240cm*, 270cm*, 300cm*. De palen kunnen eenvoudig op de gewenste lengte verzaagd worden.
(*) voorzien van een metalen U-verstevigingsprofiel van 180cm binnenin. Dit moet onderaan de paal zitten bij het plaatsen in de ondergrond.
Om een hoek te vormen worden twee palen tegen elkaar gemonteerd. Op deze manier kan men de palen in de gewenste hoek plaatsen. De vrijstaande gleuf wordt dan opgevuld met een zijstrip.
Opmerking: de paaldopjes dienen lichtjes te worden uitgewerkt zodat ze op de palen kunnen geplaatst worden.
De panelen zijn verkrijgbaar in volgend formaat: 5x30x180cm. Doordat de panelen een hoogte hebben van 30cm wordt er aangeraden om te werken met hoogtes die veelvouden van 30 zijn zodat er geen panelen overlangs moeten gezaagd worden. De panelen mogen zonder probleem deels in de grond geplaatst worden. Ze gaan immers nooit rotten.
Voor de afwerking van de schermen kan men kiezen voor de vlakke panelen of voor de gebogen toppanelen. De vlakke panelen zijn eigenlijk de gewone panelen. De gebogen toppanelen zijn ofwel convex (A =bol naar boven) of concaaf (B = hol naar beneden). Deze speciale toppanelen geven uw afscheiding een mooie en stijlvolle touch.
Er zijn drie verschillende decoratieve mogelijkheden om de palen te voorzien van een mooie afwerking: de vlakke afwekingsdop, de bolvorimige dop en de kegelvormige paaldop. Voor de laatste twee decoratiedoppen is telkens de vlakke dop nodig.
Zijstrips worden gebruikt om een begin- of eindpaal langs 1 kant volledig dicht te maken. Elke paal heeft twee gleuven waarin panelen kunnen geschoven worden. Het is bijgevolg mooier om bij een vrijstaande paal de open gleuf op te vullen met een zijstrip.
De zijstrips zijn 210cm van lengte.
De paneelstoppen worden onderaan de palen geplaatst in de gleuf van de palen. Met deze stoppen kan je het onderste paneel (en bijgevolg de rest van de panelen ) eenvoudig pas plaatsen. Bovendien zorgen ze ervoor dat de panelen niet kunnen verzakken.
De paneelstoppen zijn niet nodig wanneer er geplaatst wordt op een verharde ondergrond met grondplaten.
De veiligheidsclipsen worden boven in de gleuf van een paal gemonteerd om te voorkomen dat het bovenste paneel er kan worden uitgehaald.
Voor het plaatsen van de palen wordt aangeraden om te werken met de gebruiksklare snelbeton NM RAPID van PTB. De snelbeton wordt verwerkt door uit te gieten in water en men hoeft deze niet te mengen. De beton neemt uit zichzelf het nodige water op en is uitgehard binnen de 5 minuten. Op deze manier kan u snel palen plaatsen zonder ze te hoeven stutten.
In het geval van een verharde ondergrond (bijvoorbeeld terrasvloer of beton) is het aangewezen van te werken met de grondplaten. De grondplaten of paalvoeten worden gemonteerd op de ondergrond (bij voorkeur chemisch verankerd) waarna de twee adapters worden geplaatst. Tot slot wordt de paal over grondplaat + adapters geschoven. Meer informatie over de grondplaten vindt u hier.
Een grondverankeringset zorgt voor een optimale bevestiging van de grondplaten. Dergelijke set bestaat uit:
Het is ook mogelijk om verlichtingselementen aan te brengen op uw ECOfencing tuinscherm. Omdat de palen hol zijn, kunnen de elektriciteitskabel eenvoudig worden weggewerkt. De verlichting die wij aanbieden zijn LED opbouwspots van 2 keer 2,5W. Ook de elekticiteitskabels kan u bij ons bestellen.